2019 Çikolata Festivalleri – İstanbul, Ankara, İzmir

Türkiye’de çikolata festivalleri her yıl belirli dönemlerde her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bu organizasyonlara dünyanın dört bir yanından çikolata üreticileri dahil olmaktadır. Yapılan çikolata festivallerine katılım ise oldukça yoğundur. Bu festivallerde dünya tarafında bilenen çikolata ustaları da hünerlerini sergilemektedir. Çikolata sektörüne ilişkin bütün yeni nesil üretim teknikleri ve yeni çikolata ürünleri bu festivallerde katılımcıların damak zevkine sunulmaktadır. Son derece keyifli geçen çikolata festivalleri için 2019 yılı takvimi de belirlenmiştir.

İstanbul Çikolata Festivali

İstanbul’da düzenlenen ve uluslararası bir nitelik taşıyan çikolata festivalleri geleneksel olarak Sirkeci Garında düzenlenmektedir. 2019 yılı İstanbul Çikolata Festivali yine Sirkeci Garında 7 Aralık ve 8 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenecektir. İstanbul’da gerçekleştirilen bu festival uluslararası pek çok sayıda katılımcı ve konukla gerçekleştirilmektedir. Geleneksel olarak son teknoloji kullanılarak üretilen farklı lezzetlerdeki çikolatalar katılımcılara da ikram edilmektedir. Bu festivalde aynı zamanda mükemmel müzik dinletileri de yapılmaktadır. Geçen sene bu festivale yaklaşık olarak beş bin kişi dahil olmuştur. Bu sene düzenlenecek olan İstanbul Çikolata Festivaline bu sayısının yaklaşık iki katı kadar katılımcı beklenmektedir.

İzmir Çikolata Festivali

İzmir’de de geleneksel olarak çikolata festivali düzenlenmektedir. İzmir’de bu festival genelde her yılın nisan ayında düzenlenmektedir. İzmir Çikolata festivali çok renkli sahnelere ev sahipliği yapmaktadır. Bu festival kapsamında çeşitli yarışmalar, çikolata ikramları, kahve ikramları, sahne şovları, alanında uzman kişilerce yapılan söyleşiler, alanında uzman kişiler imza günleri düzenlemektedir. İzmir’de 2017 yılında başlayan çikolata festivalleri en son yaklaşık on beş bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. İzmir Çikolata Festivalinde yaklaşık olarak doksana yakın firma yer almıştır. Bu firmaların bazıları ise dünya tarafından tanınan çikolata üreticileridir.

İzmir Çikolata Festivalinin ana temasını ise inanılmaz tatlar sloganı oluşturmaktadır. Bu slogandan da anlaşılacağı gibi festivalde birbirinden farklı ve birbirinden leziz çikolatalar misafirlerin damak zevkine sunulmuştur. Çikolatalardan yapılan adeta sanat eserleri bu festivalde sergilenmekte ve katılımcıları büyülemektedir. Bu festivalde çocuklar içinde bir atölye kurulmaktadır. Çocuklar da bu festival kapsamında çikolatadan farklı tatlar üreterek yaratıcılıklarını konuşturmaktadır.

Ankara Çikolata Festivali

Çikolata festivalleri Ankara’da da düzenlenmektedir. Ankara’da da yoğun talep gören bu festival 2019 yılında Aralık ayında yapılacaktır. Festivallerde çikolata yapımından, eğitimlere, eğitimlerden konserlere kadar pek çok etkinlik düzenlenmektedir. Çikolatanın yanı sıra üçüncü nesil kahve tanıtımları da kahve severleri bu festivalde bir araya getirecektir.

Sadece Çikolata Mı Var ?

Bu festivallerde çikolatanın yanı sıra çikolata ile birlikte uyum sağlayan kahveler ve tatlılarda yer almaktadır. Özellikle çikolata ile mükemmel bir uyum yakalayan kahveler de bu festivallerde bulunmaktadır. Son nesil kahvecilik ile eşsiz çikolataların buluşması festival katılımcılarına unutulmaz bir damak ziyafeti yaşatmaktadır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir