Bitter çikolatada ne kadar magnezyum, kafein, protein, şeker, kalori var?

Yemesi zevkli olan ve günümüzde ara öğün veya zamansız bir şekilde canımız istediği anda tükettiğimiz bir yiyecektir bitter çikolata. Genel olarak erkeklerden daha çok kadınlar daha fazla yeme ihtiyacı duyarlar. Genç kızlar ise bu durumda kadınlara bakarak sayıları oldukça fazladır.

Bitter Çikolata’nın Diğerlerine Göre Farkı Nedir?

Bitter çikolata adından da belirtildiği gibi saf bitter yani kakaodan üretilen tadıda bir o kadar diğer çikolatalara göre yoğundur. Diğer çikolatalardan farklı olarak koyu siyah renkli görüntüsüyle biliniyor. Ana maddesi yoğun olarak kakao olan bitter çikolata, içerisinde faydalı besinler açısından zengindir. Bol miktarda mineraller (potasyum, bakır, kükürt, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, demir) ve vitaminler ( B1, B2, B3, B5, B8, E) bulunur.

Bitter Çikolata’ da Magnezyum?

Bitter çikolata, içerisinde bol miktarda magnezyum bulunur. Magnezyum vücudumuzda hücre bölünmesine yardımcı olur. Yorgunluğa karşı direnç sağlar, kemiklerimizin korunmasına karşı yardımcı olur. Vücudumuzun enerji ihtiyacını gidermeye çalışır. 150 gramlık bitter çikolatalarda yaklaşık olarak %60 ile %65 arasında magnezyum bulunur.

Bitter Çikolata’ da Kafein?

Aynı zamanda içerisinde kafein bulunan bitter çikolata, vücudumuzda oluşacak olan enerji için büyük bir kaynaktır. Kafein vücudumuz için en büyük enerji kaynağıdır. Fazla tüketilmesi vücudumuz için zararlıdır, ancak 100 gramlık bir bitter çikolatada 80 mg kafein bulunur. Günlük olarak en fazla almamız gereken kafein miktarı ise 200 mg’ dır.

Bitter Çikolata’ da Protein?

Protein, vücudumuz açısından en önemli kaynaklardan biridir. Protein’ in en önemli görevi yapıcı onarıcı olmasıdır. Vücudumuz da bulunan yaralar veya bulunan zedelenmeler gibi olayları düzeltmede en önemli rolü vardır. Vücudumuzun günlük protein ihtiyacı vücut ağırlığımıza göre değişir. 50 kilo olan biri için 40 gram, 75 kilo olan biri için 60 gram proteine ihtiyacı vardır. 100 gramlık bir bitter çikolatada ise 5 ile 7 gram arasında protein bulunur. Bu değer oldukça azdır, fakat başka besinler ile günlük ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Bitter Çikolata’ da Şeker?

Şeker, vücudumuz açısından faydalı olduğu söylenemez. Günlük olarak biz insanların, 50 gramdan fazla şeker tüketmemizin zararlı olduğu bilinir. Bitter çikolatalarda bulunan şeker değerleri oldukça fazladır. 100 gramlık bir bitter çikolatada, 24 gram şeker vardır. Bu da günlük olarak sadece 2 tane bitter çikolata tüketmemiz günlük şeker ihtiyacımız açısından yeterlidir.

Bitter Çikolata’ da Kalori?

Kalori, vücudumuzda dengede tutmamız gereken en önemli etkendir. Yediğimiz her besin bize kalori olarak döner. Günlük hayatımızda yediklerimiz dikkat etmemiz gerekir. Fazla alınan kalori bizlere kilo olarak gelir. Günlük olarak tüketmemiz gereken kalori belli değildir. Boyumuz, kilomuz, yaşımız her açıdan hesaplanabilir. 100 gramlık bitter çikolatada ortalama 480 kcal kalori bulunur. Bu değer biraz fazla yüksektir. Tok karnına 1 taneden fazla bitter çikolata tüketilmesi zararlı olacaktır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir