Çikolata Nasıl Saklanır? Çikolata Buzdolabında Saklanır Mı, Bozulur Mu?

Her yaş grubunun severek yediği çikolataların belirli bir raf ömrü bulunmaktadır. Özellikle çocukların çok sevdiği çikolatalar belirli bir sıcaklıkta saklanması gerekir. Tazeliğini bozmadan uzun süre saklanması gereken tatlı küçük çikolatalar için ortamın uygunluğu önemlidir. Çikolatalar mutluluk hormonunu harekete geçirirken düzenli tüketildiğinde huzurlu bir yaşamında camını aralamış oluruz. Bu sebepten evin bir köşesinde küçük bir çikolatanın bulunması önemlidir. Peki, bu köşe hangi köşe olmalıdır?

Çikolatanın Saklanma Koşulları

Çikolataların saklanması için nemsiz ve orta sıcaklıkta bir ortamın olması gerekir. 16-20 derece arasındaki bir sıcaklık ortamı çikolataların en sevdiği alanlardır. Çikolatalar yapısı gereği çok çabuk eridiğinden ani ısı değişimlerini pek sevmezler. Ortamın sıcaklığı 20 derecenin üstünde ise çikolatalar fiziki yapısını korumayıp eriyecektir. Genel olarak oda sıcaklığında saklanması gereken çikolataların kalitesi de bu kapsamda önemlidir. Merdiven altı üretimden olan çikolataların saklanma koşulları değişeceğinden gerekli önlemlerin alınması gerekir. Çocukların ufak atıştırmalığı, yetişkinlerinde en tatlı kaçamağı olan çikolatalar mutluluğun en özel halidir. Kaliteli ve sağlıklı çikolatalar genel olarak oda sıcaklığında muhafaza edilmektedir.

Çikolatalar Buzdolabında Saklanır mı?

Çocukların, bebeklerin, hamilelerin ve yetişkinlerin çok sık tükettiği çikolatalar buzdolabında saklanmamaktadır. Sertleşen ve orijinalliğini yitiren çikolatalar buzdolapları yerine 16-20 dereceye sahip olan ortamlarda uzun süre tazeliğini ve yapısını korumaktadır. Aksi şekilde buzdolabına konulan çikolataların üstü kısmı beyaz bir tabakaya sahip olur. Tadını ve kokusunu değiştirmemekle beraber görünüm açısından çikolataların daha mat durmasına neden olacaktır. Ayrıca buzdolabındaki herhangi bir yiyeceğin kokusu direk çikolataya geçeceğinden asla önerilmez. Kısacası çikolatalar buzdolabında saklanmaması gereken yiyeceklerdir.

Özel Tasarımlı Kutularda Çikolataların Saklanması

Beyaz, sütlü, klasik veya bitter çikolata çeşitlerinin hepsi ayrı özellikte ve tada sahiptir. Saklanma koşulları da bazı durumlarda birbirlerinden farklı olabilir. Çikolatalar kokusuz, nemsiz ve daha kuru ortamlarda ve belirli bir sıcaklığın üstünde olan yerlerde daha iyi şekilde yapılmaktadır. Çikolata saklanması için özel kutular ve cam kavanozlarda sizlere yardımcı olacaktır. Özel kutularda daha kaliteli ve sağlıklı bir şekilde saklanan çikolatalar daha lezzetli olacaktır.

Çikolatanın Tazelik Ömrü Ne Kadardır?

Çikolataların saklanma koşullarına uyulduğu takdirde herhangi bir problem ile karşı karşıya kalınmaz. Çikolataların güzel aromatik kokusu için kendi ambalajında veya özel kutularda saklanması önem arz eder. Evinizde, iş yerinizde veya dilediğiniz her yerde çikolataları saklarken buzdolabında veya diğer soğutucu alanlarında değil oda sıcaklığının 16-20 derece arasında olduğu yerlerde saklanması önemlidir. Bu konuda uzmanlardan da yardım alınmalı ve gereken önlemler alınmalıdır. Çikolataların muhafaza ediliş ömürleri ise ortalama 4-5 ay kadardır. Ambalajından çıkarılan tüm çikolatalar birkaç gün içinde tüketilmesi gerekir. Bu süre geçtiğinde çikolatanın tadında ufak sıkıntıların yaşanması ise muhtemel bir durumdur.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir